Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Український ІТ-ринок потребує близько 40 тисяч нових фахівців

Український ІТ-ринок потребує близько 40 тисяч нових фахівців. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України.

Мінцифри, Державний центр зайнятості, Асоціація «IT Ukraine» та ІТ-академії запустили у Києві пілотний проєкт, що допоможе будь-кому оцінити свій потенціал як ІТ-фахівця, обрати та здобути спеціальність.

Відповідний Меморандум про співпрацю підписали Міністерство цифрової трансформації України, Державний центр зайнятості України, Асоціація "IT Ukraine", Комп‘ютерна Школа Hillel, Комп'ютерна Академія ШАГ, Асоціація освітніх ініціатив ITEC та Академія навчання ІТ-ITEA.

Як проєкт допоможе у підготовці ІТ-фахівців?

Перший етап – це тест Pathfinder, створений ITEA за підтримки Мінцифри та навчальних IT-центрів. На основі інформації, яку надає людина, штучний інтелект у Pathfinder підібирає найбільш близьку їй професію з переліку актуальних IT-напрямків (попередньо учасники проєкту зібрали інформацію, яких саме фахівців потребують українські ІТ-компанії). Після проходження тесту людина отримає на вибір кілька напрямків, у яких вона могла б розвиватися, та їх короткий опис.

Тестування можна пройти за посиланням https://bit.ly/2whecyV

На другому етапі учасники проєкту повинні будуть пройти наступне тестування. Воно визначить загальні здібності та потенціал кандидатів. За результатами цього тесту штучний інтелект визначить найкращих.

Ці люди матимуть змогу пройти навчання в ІТ-академіях, що беруть участь у проєкті. Навчання буде оплачено Державним центром зайнятості коштами, які виділяє держава на такі цілі.

Після закінчення навчання Мінцифри та Асоціація "IT Ukraine" сприятимуть працевлаштуванню кандидатів у провідні ІТ-компанії. У разі, якщо пілотний проєкт виявиться вдалим, вже з вересня цього року така схема навчання запрацює на всю країну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ