Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Український спортсмен посів 1 місце на Кубку світу з ракетомодельного спорту

За підсумками Кубка світу з ракетомодельного спорту українські спортсмени увійшли в топ найкращих.
Етап Кубка світу в Хорватії

3 листопада стали відомі індивідуальні результати спортсменів в цьогорічному сезоні. За результатами 5 етапів українці отримали 1 і 3 місця у двох дисциплінах, ще троє спортсменів увійшли до топ-5, й інші 8 - у топ-10. 

Одними з найбільш знакових змагань з ракетомоделювання вважається Кубок світу, який проходить під егідою Міжнародної авіаційної федерації (FAI) з 1995 року. Кубок світу – це індивідуальний залік спортсменів. Він формується за результатами цілої серії міжнародних змагань, що проходять протягом року в різних країнах. 

В середині жовтня в Словаччині відбувся фінальний етап цьогорічного Кубка світу. Всього в сезоні 2023 року організатори планували провести 14 змагань в різних країнах. Проте відбулися не всі: на North Coast Cup в США прибули учасники тільки з однієї країни, а Andritz Space Cup 2023 в Словаччині і Galactic Cup в США перенесли на 2024 рік. 

В рамках Кубка світу українські спортсмени представили нашу країну на 5 етапах в Словаччині, Чехії, Хорватії та Болгарії і показали неабиякий рівень підготовки й майстерності. Хоча це була доволі складна задача: через воєнний стан в Україні закрите небо, в тому числі і для польотів спортивних моделей ракет. І якщо раніше ракетомоделісти мали змогу тренуватися перед змаганнями вдома, то тепер вони могли підготуватися лише за 1-2 дні до змагань, прибувши у країну, що їх приймає. Регулярні тренування – це від 60 до 90% результату, залежно від класу змагань. Українським спортсменам довелося покладатися лише на попередній досвід і свої розрахунки. 

“На Кубку світу спортсмени запускають свої ракети мінімум 9 разів та на мінімум 3-5 етапах. Це складніше, ніж на Чемпіонаті світу і Чемпіонаті Європи, де достатньо політати у трьох турах. На цьогорічному Кубку світу мені вдалося посісти 1 місце в класі S4 і в черговий раз представити Україну на п’єдесталі світових спортивних змагань!” – ділиться Родіон Струзман з Дніпра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ