Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Український стенд представлений на найбільшій міжнародній мармуровій виставці в Італії

Цьогоріч вперше український стенд представлений на міжнародній мармуровій виставці в Італії. Про це повідомляє Міністерство культури.
Фото - Мінкультури

Це третій проєкт у серії LIFE LINE. На Marmomac, що проходить з 27 по 30 вересня 2022 року, куратори експонують українських креаторів-переможців конкурсу, який проводили серед українських дизайнерів у липні цього року. Місія організаторів – таким чином підтримати українських митців під час війни, представивши їхні роботи на найпрестижніших та найвагоміших міжнародних заходах.

За результатами конкурсу до виробництва та презентації в рамках міжнародної події були обрані роботи авторів: артоб’єкт Аліси Лисих, артоб’єкт Маріанни Єлейко з графікою Роксолани Дудки, а також концептуальна пропозиція Олександра Кисіля, що набула форми артоб’єкта у співавторстві з Анною Манако.

Крім робіт, які стали переможцями конкурсу, експозицію доповнили роботи Валерії Варі, Анни Манако та Аліни Кравчук. Усі об’єкти були виготовлені в Україні лише з мармурових залишків компанії Instech та llab.design, які також подбали про транспортування до Верони та брали активну участь у всіх етапах проєкту.

Нагадаємо, перший проєкт серії – «LIFE LINE - Живі історії українських творців» був представлений організаторами у червні 2022 року під час Тижня дизайну в Мілані. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ