Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці повинні будуть знову подаватися на субсидії з травня

В Україні, починаючи з травня цього року, отримувачі субсидій повинні будуть подати нову заявку на її отримання.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у середу, 28 квітня.

Зокрема, він зазначив:

“Починаючи з травня отримувачі субсидій повинні будуть подати нову заявку на її отримання. Заявки можна буде подавати протягом наступних 5 місяців. Зробити це можна також онлайн або поштою”.

Голова уряду назвав основні зміни.

Наразі 92% українців, які отримують субсидії, отримують її у грошовій готівковій формі. З травня всі 100% будуть отримувати субсидію живими грошима.

Також вводяться деякі нові правила щодо тих, кому субсидія призначатися не буде. Якщо хтось має на депозитному рахунку в банку більше 100 тисяч гривень, купує нову автівку або валюту одноразово на суму понад 50 тисяч гривень — їм субсидію не призначать.

Для більшості отримувачів субсидій, як запевняють в уряді, нічого не зміниться. Просто "держава збільшує та платить допомогу саме тим, хто цього потребує" - через механізм верифікації субсидій.

Додатково

14 квітня Кабінет міністрів посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населенню та здійснення заходів ефективного і раціонального використання бюджетних коштів.

Зокрема, посилено вимоги під час призначення житлових субсидій у частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ