Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українці стали чемпіонами світу зі спортивно-бальних танців

Українські танцюристи стали тріумфаторами Blackpool Dance Festival — найбільш авторитетного та престижного міжнародного фестивалю зі спортивно-бальних танців у Блекпулі (Великобританія) зі 100-річною історією.

Відразу три пари українських спортсменів, серед яких пара дітей, здобули перемогу в окремих категоріях, і ще 8 пар стали фіналістами. Урочиста зустріч зі спортсменами у Києві відбулася 9 вересня за участі Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта.



Ініціатором та організатором зустрічі виступила Британська академія танцю «Winter Gardens» на чолі з Єлизаветою Дружиніною, танцюристкою та хореографом, майстром спорту зі спортивно-бальних танців, фіналісткою телешоу «Танцi з зірками».

Особисто привітати чемпіонів із престижними перемогами та вручити подяки прибув Міністр молоді та спорту України.

«Пишаємося українськими спортсменами, які завзято працюють та своїми здобутками прославляють нашу країну на весь світ, — поділився Вадим Гутцайт. — Щоб розвиватися, варто брати участь у подібних змаганнях, відчувати конкуренцію — лише так можна покращувати свої навички. Окремо дякую тренерам, адже вони безпосередньо відносяться до перемог атлетів. Бажаю всім подальших перемог!»

Головними поважними гостями заходу стали самі спортсмени: Єлизавета Мацулевич та Євгеній Борушко — переможці у латиноамериканській програмі у категорії «Under21», пара Тимура Путяти та Євгенії Піндюри — переможців відразу в 5-ти категоріях у віковій групі «Ювенали», а також фіналісти Блекпульського фестивалю танцю. Особливі заслуги із Великобританії привезла і пара Станіслава Портаненка та Наталії Коляди, які стали фіналістами у категорії «Professionals Ballroom» та вперше від України були запрошені спікерами від країни на Міжнародний конгрес у рамках Блекпульського фестивалю. Нові зірки українського спортивно-бального мистецтва отримали цінні призи, що допоможуть їм у розвитку своїх умінь та досягненні нових результатів. Єлизавета Дружиніна, ініціаторка та організаторка зустрічі із чемпіонами, вручила переможцям іменні сертифікати на виготовлення пари професійного танцювального взуття на замовлення, а також річні абонементи на доступ до найсучаснішого в Україні танцювального залу Британської академії танцю «Winter Gardens», яка вже цієї осені відкриється у центрі Києва. Такі ж сертифікати на піврічне відвідування танцювальних зал отримали усі вісім пар фіналістів Blackpool Dance Festival.

«Blackpool Dance Festival для спортсменів-бальників із усього світу — це Олімпійські ігри в танцях. Десятки пар із України щороку мріють потрапити у завітний зал «Winter Gardens» у Блекпулі, роками тренуються, подають заявки та проходять чисельні відбори, аби мати можливість показати свої вміння та харизматичність на аудиторію професіоналів та поціновувачів спортивно-бальних танців з усього світу. Надзвичайно рада, що у моїх колег таки вийшло потрапити на Фестиваль, як би це складно не було у цей карантинний рік, і ще й повернутися додому з найкращими результатами у своїх категоріях, — розповіла Єлизавета Дружиніна. — Ми розпочинаємо комплексно підтримувати бальний спорт в Україні, і скоро у столиці з’явиться передова професійна академія танцю, яка буде працювати за всіма британськими канонами бального танцю. Надзвичайно рада, що першими гостями-танцюристами нашого залу стануть цьогорічні чемпіони світу!»

До зустрічі онлайн із Британії долучився Семмі Стопфорд MBE (Найвидатніший орден Британської імперії у сфері мистецтва, науки і т.д.) — танцюрист, педагог, Чемпіон світу зі спортивно-бальних танців, який взяв участь у паблік-тоці зі спортсменами, які зібралися на заході, і поговорив про практику міжнародних конкурсів і фестивалів для професіоналів і про те, як вони змінилися за карантинний рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ