Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Українські військовослужбовці, повернулись після реабілітації з Грузії

1/2
Як повідомили в Управлінні зв’язків з громадськістю Збройних Сил України, сьогодні, 30 листопада, чергова група військовослужбовців Збройних Сил України, які зазнали поранень під час участі в антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил на сході України, повернулась після реабілітації із Грузії.

В аеропорту військовослужбовців зустрічали представники Головного управління морально-психологічного управління Збройних Сил України, за підтримки й організаційного супроводження якого й відбувається цей надзвичайно важливий елемент державної політики з реабілітації учасників бойових дій.

Двотижневий курс психологічної реабілітації в медико-психологічному реабілітаційному центрі Міністерства оборони Грузії в м. Церовані пройшли 15 військовослужбовців Збройних Сил України.

Яскраві краєвиди, чисте повітря, дух та історія дружньої Грузії виконали одне з головних завдань реабілітації – фізичного та психологічного відновлення захисників України.

Довідково:

Питання направлення військовослужбовців Збройних Сил України, постраждалих в зоні АТО, на реабілітацію у медико-психологічний реабілітаційний центр Міністерства оборони Грузії ініційовано грузинською стороною під час офіційного візиту в Україну начальника Генерального штабу Збройних сил Грузії у 2014 році.

З метою реалізації зазначеного проекту 28 квітня 2015 року у Грузії було підписано відповідний Меморандум між Міністерствами оборони України та Грузії.

20 серпня 2015 року перша група військовослужбовців Збройних Сил України у кількості 7 осіб відбула до Грузії для проходження реабілітації (14 діб).

Протягом 2015-2018 рр. у спеціалізованому центрі вже пройшли реабілітацію більше 200 військовослужбовців Збройних Сил України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ