Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українці вибороли ще три медалі Паралімпіади

Українські атлети продовжили медальний день на Паралімпіаді-2020 у Токіо — паралімпійці вибороли медалі на велотреку, у дзюдо та у плаванні на дистанції 100 метрів на спині.
фото - Суспільне

Про це інформує УНН.

Велогонщик Єгор Дементьєв виграв “бронзу” у гонці переслідування. Змагання у Токіо проходили у форматі кваліфікації, після чого мали відбутися бронзовий та золотий фінали. Дементьєв повинен був потрапити у топ-2 кваліфікації, щоб боротися за “золото”, та у топ-4, щоб взагалі мати шанс на медалі.

Головними претендентами Дементьєва стали Алістер Донах’ю, а також француз Доріан Фулон — чемпіон світу у цьому виді спорту.

У кваліфікації Дементьєв посів третє місце. Він не зміг випередити ані француза, ані австралійця, через що у підсумку боровся за бронзову медаль Паралімпіади-2020. Проте “бронзу” Паралімпійських Ігор український велогонщик здобув. У боротьбі з іншим французом Кевіном Ле Кунфом, Дементьєву вдалося вибороти медаль для себе.

А ось боротьбу за “золото” Паралімпіади-2020 виграв Фулон. У фіналі він випередив Донах’ю, причому закінчив виступи у гонці переслідування з новим світовим паралімпійським рекордом, який встановив у кваліфікації: 4:18.274 хвилин.

Дзюдоїстка Юлія Іваницька стала бронзовою призеркою у вазі до 48 кг. Іваницька розпочала виступи на Паралімпіаді з чвертьфінальної стадії. Вона здолала представницю Китайського Тайбею Каі Лін Лі (прийом ваза-арі), завдяки чому отримала можливість поборотися за медаль Паралімпіади.

Але вийти у перший для себе паралімпійський фінал українська дзюдоїстка не змогла. Суперницею Іваницької на цій стадії стала чемпіонка Ріо-де-Жанейро Сандрін Мартіне — українка поступилася їй прийомом іппоном.

Однак виграти третю поспіль бронзову медаль Іваницькій вдалося. У сутичці з японкою Шізукою Хангані українка також виконала прийом ваза-арі, завдяки чому здобула перемогу.

Чотирнадцята медаль в Токіо стала історичною для української паралімпійської збірної - це 500 нагорода за весь час виступів на Паралімпійських іграх. Цю медаль завоював 32-річний Сергій Кліпперт (13 медаль в його кар'єрі на Паралімпіадах) у плаванні на дистанції 100 метрів на спині.

З цих 500 медалей 388 зайововано на Літніх Паралімпіадах, 112 - на Зимових.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ