Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українці здобули на Паралімпіаді ще одне "золото" і одне "срібло"

Ще дві медалі здобула сьогодні збірна України під час Паралімпіади у Токіо: у плаванні та фехтуванні.
Єлизавета Мерешко

Про це інформує "Суспільне".

Зокрема, українська плавчиня Єлизавета Мерешко стала дворазовою паралімпійською чемпіонкою на дистанції 100 метрів брасом (клас - S5) у Токіо.

За часом кваліфікації українська плавчиня поступалася лише британці Грейс Гарві. Проте у фіналі Мерешко випередила Гарві із запасом у 1.6 секунд. На фініші українська плавчиня показала час 1:40.59 хвилин.

Мерешко перед фіналом 100-метрівки брасом встигла виступити у трьох дисциплінах. На старті Паралімпіади Мерешко виграла "золото" у 50-метрівці вільним стилем, після чого стала срібною призеркою у 200-метрівці комплексним стилем.

Також львів'янка Наталія Морквич стала срібною призеркою у фехтуванні на рапірах (клас - А). У фіналі вона зійшлася з китайкою Гу Хайян. Хоча українка вийшла уперед завдяки двом уколам, китаянка завдяки активності змогла випередити Морквич - 11:4. У заключному відрізку Морквич завдала чотири уколи китайці. Але у відповідь українка отримала стільки ж. Відповідно, паралімпійською чемпіонкою стала Гу Хайян, а Морквич - срібною призеркою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ