Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українця засудили в Росії за участь у «Правому секторі»

Громадянина України Романа Терновського засудили до двох років і трьох місяців колонії за «участь в екстремістській діяльності», повідомляє Слідчий комітет Росії.

Російський суд встановив, що Терновський у 2015-2016 роках виготовляв та поширював в Україні атрибутику організації «Правий сектор», забороненій в Росії.

Також його звинуватили в причетності до акції «Ведмежа блокада» в лютому 2016 року – тоді добровольці «Правого сектору» блокували проїзд російських фур територією України. Пізніше уряд України закріпив волонтерську ініціативу на законодавчому рівні.

Крім того, Терновський нібито долучився до зриву заходів, присвячений Дню Росії 12 червня 2016 року в Генеральному консульстві Росії в Харкові.

У зв’язку з цим Терновського звинуватили в «порушенні наявних між Україною та Росією домовленостей про дружбу, співпрацю та партнерство».

При цьому в самому «Правому секторі» стверджували, що Терновський був прихильником організації, проте, за даними її речника Артема Скоропадського, не входив до неї офіційно.

Термін ув’язнення Тарновський відбуватиме в колонії загального режиму.

В Міністерстві закордонних справ України інформацію наразі не коментували.

Радіо Свобода 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ