Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

України слід демонополізацію ринок послуг перероблення та захоронення відходів

Досвід європейських країн об’єднання фінансових та адміністративних ресурсів громад надасть поштовх для впровадження новітніх технологій у сфері перероблення побутових відходів в Україні. Про це сказав начальник Управління благоустрою територій та комунального обслуговування Мінрегіону Максим Барінов під час круглого столу «Гармонізація українського законодавства у сфері відходів електронного обладнання з відповідними вимогами Європейського Союзу». Про це повідомила прес-служба міністерства.

«Реформа галузі можлива лише через удосконалення законодавства - в першу чергу прийняття Закону України про демонополізацію ринку послуг перероблення та захоронення побутових відходів», - повідомив начальник Управління.

За його словами, обсяг послуг з поводження з побутовими відходами для сплати населенням може бути знижений вдвічі шляхом відокремлення із складу побутових відходів ресурсоціних компонентів.

«Щоб кошти виробників товарів та продукції спрямувати до сфери поводження з побутовими відходами, необхідно на законодавчому рівні ввести європейський принцип розширеної відповідальності виробника», - додав Максим Барінов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ