Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові дозволили захоронення побутових відходів на територіях багатоповерхівок

Минулого місяця Гал-інфо повідомляло про звернення на Гарячу лінію міста Львова з приводу захоронення побутових відходів на території прилеглій до багатоповерхового будинку.

Нагадаємо, як зазначало в зверненні, на вулиці Вернадського, 38 за допомогою будівельного сміття і битої керамічної плитки провели "благоустрій території". Одразу після того, як інформація набула публічності сміття захоронили присипавши землею.

1/2

Як запевняли на Гарячій лінії міста Львова, КП "Адміністративно-технічне управління" скерувало вимогу № 2410б-в1103 керівнику ЖБК-233 щодо прибирання будвідходів до 09 квітня.

Через тиждень працівники КП "Адміністративно-технічне управління", спромоглися скласти адмінпротокол № 6-029б на керівника ЖБК №233 за самовільне скидання будівельних відходів у невідведеному місці та засипання їх грунтом. За інформацією КП "АТУ" даний протокол було скеровано на розгляд адмінкомісії при Сихівській РА.

Районна адміністрація Сихівського району, дане питання запланувала розглянути на засіданні адміністративної комісії 22 квітня.

В результаті практично місячної боротьби з захороненням побутових відходів на території Львова, РА Сихівського району, повідомила, що за інформацією голови ОСББ, будівельне сміття вивезено.

1/3

Натомість, звалище так і залишилось присипане землею і жодних робіт крім паперової переписки чиновники не провели. В Сихівській районній адміністрації надати коментар журналістам Гал-інфо відмовились, бо "їх сварять".

Нагадаємо, порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, зберігання, видалення, утилізації та захоронення тягне за собою адміністративну відповідальність:

  • на громадян - в розмірі від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів (від 340 грн. до 1340 грн.);
  • на посадових осіб - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1700 грн.).

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу:

  • на громадян - від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 340 грн. до 1360 грн.);
  • на посадових осіб та громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 850 грн. до 1700 грн.).

Крім того, згідно ст. 42 Закону України «Про відходи», особи, винні в порушенні законодавства про відходи, в разі самовільного розміщення чи видалення відходів або поводження з відходами, що призвело до забруднення навколишнього природного середовища, несуть не тільки дисциплінарну, адміністративну, цивільну відповідальність, а навіть кримінальну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ