Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Укрбурштин" намагається захопити офшорна компанія вартістю 4 фунти

Єдиним власником боргів державної компанії "Укрбурштин", яка вже 10 років перебуває під процедурою банкрутства, намагається стати офшорна британська компанія Thamesvest LTD.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на повідомлення материнської компанії "Укрбурштина" – "Українські поліметали".

Згідно з повідомленням, доручення перевести боргові права на цю компанію від нинішніх кредиторів отримала арбітражний управляючий Олена Левкович. У свою чергу Міністерство економічного розвитку і торгівлі вимагало припинити процедуру банкрутства "Укрбурштина" повернути його під контроль держави.

Активіст "Автомайдану" Олексій Гриценко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що засідання рівненського суду у цій справі відбулося у середу, однак результату не мало і було перенесено на 7 жовтня.

Компанія Thamesvest LTD була зареєстрована у Лондоні 7 липня цього року. Її власниками є у свою чергу три офшорні компанії, а уставний капітал – 4 фунти стерлінгів. Керівником компанії зазначений директор за наймом Марк Райнер, який, за даними ресурсу CompanyCheck наразі керує сімома компаніями.

Також вказано, що Райнер зареєстрований у Києві по вулиці Пушкінській 39, квартира 6.

Як відомо, підставою для банкрутства "Укрбурштину" був її борг розміром 7,2 мільйона гривень. У свою чергу в "Українських поліметалах" стверджують, що цей борг є мізерним у порівнянні з тими обсягами бурштину, які компанія регулярно видобуває, а сама процедура банкрутства є прикриттям для позбавлення держави контролю над підприємством і передачі його у приватні руки.

4 серпня правоохоронці затримали 2,6 тонни нелегального бурштину вартістю близько трьох мільйонів доларів. Пізніше Левкович заявила, що бурштин легальний і належить "Укрбурштину". У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що компанія за всю свою історію офіційно не видобула такий обсяг бурштину.

Українська правда

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ