Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Україна продовжує імпортувати електроенергію з Білорусі

Як зазначено на сайті Укренерго, сьогодні, 2 січня станом на 18:00, з Білорусі було імпортовано 650 МВт.год електроенергії.

Водночас 140 МВт.год було експортовано до Польщі.

Зазначимо, як повідомляли в НЕК «Укренерго», компанія як оператор системи передачі, відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії» не має права провадити діяльність із імпорту або експорту електроенергії. ...Укренерго не здійснює імпорт або експорт електроенергії, а лише надає технічну можливість для цього — доступ до міждержавних перетинів - і забезпечує технологічні процеси для дотримання законтрактованих учасниками ринку обсягів комерційного обміну електроенергії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, як стало відомо напередодні, НЕК «Укренерго» подала заявку на отримання статусу «члена-спостерігача» (observer-membership) в організації ENTSO-E, яка об’єднує 42 операторів системи передачі (ОСП) із 35 країн Європи. Це стало можливим після того, як НКРЕКП сертифікувала «Укренерго» в якості оператора системи передачі європейського зразка за моделлю ISO.

Здобуття статусу «члена-спостерігача» в ENTSO-E є кроком до постійного членства Компанії в ENTSO-E, а відповідно і до повноцінної інтеграції України в європейський електроенергетичний простір.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ