Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрнафта подала позов проти РФ через заправки

Як повідомили Гал-інфо прес-службі компанії, українська компанія "Укрнафта" подала позов проти Росії до Постійної палати третейського суду в Гаазі.

ПАТ «Укрнафта» підтверджує інформацію про ініціювання арбітражного розгляду проти Російської Федерації в Постійному третейському суді в Гаазі. Інформація щодо процесу опублікована на офіційному сайті суду: http://www.pcacases.com/web/search/.

Цей арбітражний розгляд ініційовано 15 червня 2015 року з метою отримання компенсації за незаконне захоплення автозаправних станцій компанії на території Кримського півострова, який був окупований і анексований Російською Федерацією в 2014 році. Підставою для звернення до суду є двостороння угода про захист інвестицій між Україною і Російською Федерацією 1998 року, відповідно до якої кожна із сторін прийняла на себе зобов'язання не націоналізувати чи експропріювати інвестиції, вкладені інвесторами іншої сторони, без своєчасної виплати справедливої ​​компенсації. Однак, незважаючи на офіційну вимогу від ПАТ «Укрнафта», Російська Федерація відмовилася виплатити компенсацію за захоплення АЗС й іншого майна підприємства в Криму та місті Севастополі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ