Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укроборонпром просить перевірити інформацію про співпрацю ДП "Антонов" з російським авіазаводом

Як повідомили В прес-службі Укроборонпрому, концерн просить перевірити інформацію про співпрацю ДП "Антонов" з російським авіазаводом.

ДК «Укроборонпром» звернувся до Державної служби експортного контролю, як спеціально уповноваженого органу виконавчої влади, відповідального за реалізацію державної політики в галузі державного контролю за міжнародною передачею товарів  військового призначення та подвійного використання. «Укроборонпром» просить перевірити розповсюджену в медіа інформацію щодо співпраці ДП «Антонов» з авіазаводом м. Вороніж (Росія). З’ясувати, чи мав місце експорт української продукції, хто давав на нього дозвіл, чи це суперечило це законодавству, та хто понесе відповідальність у разі наявності порушень. 

Також ДК «Укроборонпром» просить перевірити інформацію щодо можливого постачання продукції ДП «Зоря-Машпроект» до РФ, яку розповсюдили деякі ЗМІ. Адже за даними самого підприємства, поставки до Російської федерації були анульовані відповідно до Указів Президента, рішень РНБО та Державної служби експортного контролю. 

Нагадаємо, що з середини 2014 року «Укроборонпром» призупинив будь-яку торгівлю в оборонній сфері, військову співпрацю, обмін досвідом чи технологіями з Росією. Жодне підприємство Концерну не постачає продукцію військового або подвійного призначення для військового використання до країни-агресора, а також не веде спільних проектів у військовій сфері.

Нагадаємо, ДК «Укроборонпром» активно впроваджує політику заміщення російських комплектуючих. Більше третини необхідних деталей, які раніше Концерн закупав в Росії, українські оборонні підприємства вже виробляють самостійно. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ