Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Укроборонпром" вперше презентує НАТО свої можливості

"Укроборонпром" вперше презентує НАТО свої можливості: Дні Українського ОПК в штаб-квартирі Альянсу. Про це повідомили на сайті Укроборонпрому.

Державний концерн “Укроборонпром” вперше презентує свою продукцію, а також нові проекти безпосередньо в штаб-квартирі Альянсу (м. Брюссель, Бельгія). Делегацію Концерну очолює Генеральний директор “Укроборонпрому” Роман Романов.

“Сьогодні Концерн орієнтується в своєму розвитку на світові стандарти і співробітництво з НАТО – ми рухаємось виключно в цьому напрямку. Саме тому ще в жовтні цього року на найбільшому міжнародному форумі AUSA 2016 ми представили світовій громадськості Стратегію реформування оборонно-промислового комплексу України”, – заявив Роман Романов.

За його словами, головна ціль цієї реформи – інтеграція українського оборонно-промислового комплексу до глобального ринку озброєнь.

В рамках заходу будуть присутні й представники приватних компаній вітчизняного ОПК, а також фахівці міністерств та відомств держави. Таке потужне представництво України в штаб-квартирі Альянсу свідчить про загальнонаціональний інтерес та чіткий вектор розвитку всієї держави.

Підприємства-учасники “Укроборонпрому” вже мають досвід виконання спільних проектів з країнами-членами Альянсу, таких як “Захист портів” концепції НАТО “Розумна оборона”, мають досвід роботи із логістичними структурами Альянсу.

Раніше “Укроборонпром” презентував стратегію реформування оборонно-промислового комплексу Україні. Вона передбачає чіткі послідовні кроки: корпоратизацію, аудит, кластеризацію, захист технологій і запуск платформи розвитку інновацій.

“Укроборонпром” взяв курс переходу на високотехнологічне виробництво, яке засноване на вимогах міжнародних стандартів, в тому числі нормативних документів НАТО, саме тому Концерну є що обговорити в стінах офісу Альянсу.

Окрім стратегії реформування та майбутнього бачення “Укроборонпрому” українська делегація презентує свою продукцію – це флагмани виробництва кожного з 5 кластерів Концерну: авіабудування, бронетехніка, суднобудування, високоточне озброєння, РЛС та зв’язок.

Нагадаємо, що в червні 2016 року Україна і НАТО провели спільний семінар, на якому обговорили трансформацію вітчизняної оборонної промисловості та можливості співробітництва України з НАТО. У заході взяли участь члени делегації Міжнародного секретаріату НАТО, представники «Укроборонпрому», Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України та органів місцевої влади. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ