Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Укроборонпром звільнив директора Львівського авіаремонтного заводу

Керівництво ДК "Укроборонпром" звільнило директора ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод" Олександра Кравчука з займаної посади. Відповідне рішення оголосив Заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Володимир Кострицький під час наради з керівним складом львівських підприємств-учасників Концерну, повідомила прес-служба "Укроборонпрому".

Як зазначено у повідомленні, при здійсненні Концерном своїх управлінських функцій щодо ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод" встановлено чисельні факти порушень та недоліків у фінансово-господарській діяльності підприємства та  систематичне ігнорування його директором принципів політики прозорої закупівлі, яку спроваджує Концерн.

За виявлені порушення керівника підприємства було притягнуто  до дисциплінарної відповідальності, а виявлені у 2016-2017 роках  матеріали щодо розтрати службовими особами ДП "ЛДАРЗ" коштів під час закупівлі товарно-матеріальних цінностей у взаємопов’язаних комерційних структур спрямовано до правоохоронних органів та зараз досліджують у рамках кримінальних проваджень.

В "Укроборонпромі" наголосили також на свідомому ігноруванні та небажанні вже відстороненого керівника ДП "ЛДАРЗ" виконувати розпорядчі документи Концерну, а саме– організувати повноцінну комплексу систему безпеки, здійснювати прозорі закупівлі на торговому електронному майданчику, дотримуватись вимог внутрішньої кооперації, що розширює спектр замовлень підприємства-учасників Концерну, зменшує собівартість продукції та послуг, підвищує ефективність діяльності, тощо. Відтак, через умисне, демонстративне невиконання керівником підприємства наказів та розпоряджень Концерну, контракт з директором ДП "ЛДАРЗ" розірвано.

"Системні антикорупційні заходи створюють умови для залучення інвестицій в оборонний сектор, сприяють укріпленню добропорядності ведення бізнесу", – зазначив Володимир Кострицький.

На цій зустрічі керівництво "Укроборонпрому" вкотре наголосило на необхідності суворо  дотримуватись принципів прозорої закупівлі,  неприпустимості співпраці з фірмами-"прокладками", фіктивними фірмами або такими, які фігурують у чисельних кримінальних провадженнях. Керівників підприємств попередили про персональну відповідальність за вибір постачальників та закупівлю комплектуючих за завищеними цінами, дотримання вимог законів та розпорядчих документів Концерну щодо внутрішньої кооперації в господарській діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ