Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрспецекспорт відвантажив за кордон чергову партію військової техніки - Укроборонпром

Державна компанія "Укрспецекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", спільно з ТОВ "Аеротехніка-МЛТ" виконала зовнішньоекономічний контракт на постачання радіолокаційної техніки іноземному замовнику.
Фото Укроборонпром.

"Попри карантинні заходи і обмежене авіасполучення в усьому світі, Укрспецекспорт продовжує працювати над виконанням контрактів, а також укладає нові угоди на постачання військової техніки та озброєння, виробленого оборонними підприємствами Концерну. Як би це складно не було в умовах пандемії, яка майже зупинила економічну діяльність багатьох країн світу, що є нашими партнерами, Укрспецекспорт продовжує виконувати свої зобов’язання. Сьогодні згідно з графіком у повному обсязі відвантажили іноземному замовнику продукцію за контрактом", – повідомив директор компанії Вадим Ноздря.

Раніше цього місяця компанія "Укрспецекспорт" достроково поставила Міністерству оборони України 37 одиниць бойових машин піхоти БМП-1 для потреб Збройних Сил України.

Як відомо, державний концерн "Укроборонпром" за результатами 2020 року має наміри отримати від збройного експорту близько мільярда доларів США. Про це повідомив заступник генерального директора держконцерну з маркетингу та збуту Михайло Морозов. Такого ефекту в Концерні очікують в тому числі від реформи спецекспортерів, розпочатої наприкінці 2019 року. Вона триватиме щонаймене 3 роки, за її результатами кількість державних компаній-спецекспортерів буде зменшена і вони працюватимуть за принципом: "одна країна – один експортер".

Водночас, Морозов не виключив, що на фінансові плани Конерну щодо експорту може негативно вплинути коронавірус та пов’язаний з ним карантин – як в самій Україні, так і в усьому світі.

За підсумками 2019 року експорт озброєння та послуг підприємств-учасників концерну "Укроборонпром" склав 908 млн доларів США, що на 19% більше показника 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ