Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Укртатнафта" заявила про ризик зупинки нафтопереробної галузі без законопроекту

Йдеться про порятунок низки галузей української економіки.

Без прийняття законопроекту № 4098" про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збалансованості ставок акцизного податку на паливо", яким передбачається зрівнювання ставок акцизу на знижений газ і бензин, Українська нафтопереробна галузь найближчим часом буде змушена зупинитися, а за нею зупиниться нафтовидобуток й низка суміжних галузей.

Про це в ході круглого столу на тему: "Ринок нафтопродуктів України, загрози та перспективи розвитку" повідомив перший заступник голови правління "Укртатнафта" Руслан Ляпка, передає УНІАН.

"Цей законопроект не про підтримку або розвиток нафтопереробки, а про її порятунок... ми спільно з "Укргазивдобуванням" порахували, що якщо місткість ринку бензину впаде до рівня 1,6 мільйона тонн, то або Шебелинський ГПЗ, або Кременчуцький НПЗ змушені будуть зупинитися", - сказав Ляпка.

За його словами, зупинка нафтопереробки вдарить і по нафтовидобутку і по інших суміжних галузях.

"За цим підуть скорочення співробітників, падіння видобутку вуглеводнів, оскільки видобувним компаніям буде нікуди поставляти свою продукцію на переробку. Ця ланцюгова реакція торкнеться всіх суміжних галузей. Йдеться про порятунок низки галузей української економіки", - сказав він.

На уточнювальне питання про те, коли українські заводи почнуть зупинятися при збереженні поточної ситуації, він повідомив, що, за розрахунками компанії, приблизно через один рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ