Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Укрзалізниця підписала меморандум про співробітництво з CRRC

Укрзалізниця підписала меморандум про співробітництво з CRRC. Ця китайська компанія – один з найбільших у світі виробників обладнання та залізничного рухомого складу.

 Під час зустрічі сторони задекларували та обговорили напрямки  співпраці. За словами в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова, CRRC відома своїми передовими технологіями і масштабами роботи. «Продукція CRRC постачається у більше ніж 100 країн, і останні кілька років вони планують вийти на український ринок. Наразі ми спостерігаємо зменшення ваги вантажних поїздів, тому CRRC пропонує нам варіант переходу на нову конфігурацію електровозів. Тобто замість двосекційних 8-вісних локомотивів, якими Укрзалізниця користується зараз, китайські колеги пропонують варіант переходу на 1-секційні 6-вісні. Обслуговування таких локомотивів в 1,5 разів дешевше, це пряма економія, яка дозволить нам бути більш конкурентоспроможними», - зазначив на своїй сторінці у  Facebook Євген Кравцов.

Також очільник компанії повідомив, що упродовж наступних семи років Укрзалізниці потрібно придбати не менше 200 локомотивів, а до 2029 року – до 500 нових електровозів. «Якщо вантажні та пасажирські вагони можуть виготовити вітчизняні підприємства, то до виробництва сучасних локомотивів маємо залучити провідні світові компанії. Нові локомотиви мають відповідати вимогам Укрзалізниці через 10 і 15 років. Тому рішення, які ми приймаємо сьогодні, мають бути максимально виваженими», – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ