Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Укрзалізниця" планує у серпні запустити потяг Львів-Краків

1 серпня ПАТ "Укрзалізниця" планує запустити потяг сполученням Львів-Краків. Про це 23 травня на прес-конференції у Львові розповів голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун, інформує кореспондент Гал-інфо.

"Ми будемо розвивати сполучення до Кракова, ми ще думаємо над тим, як це технологічно здійснити, але, можливо, скористаємось пропозицією польських колег, які планують зробити поїзди на розсувних візках, які називаються SUW-2000", - розповів Войцех Балчун.

кщо все буде добре, то запуск цього маршруту плануємо на 1 серпня", - сказав голова правління ПАТ «Укрзалізниця».

За його словами, зараз відбуваються переговори із колегами із Угорщини, Румунії та Словаччини. Українські залізничники активно працюють над покращенням міжнародного сполучення із сусідніми країнами.

У планах «Укрзалізниці» запустити потяги сполученнями Мукачево-Захонь (Угорщина), Чернівці- Сучава (Румунія), Ужгород-Кошіце (Словаччина). 

Як повідомляло Гал-інфо, ПАТ «Укрзалізниця» має намір запустити потяг сполученням «Костянтинівка – Львів», однак коли це станеться поки невідомо.

Нагадаємо, вчора, 23 травня, на прес-конференції Войцех Балчун розповів про стратегію розвитку "Укрзалізниці" на наступні п'ять років.  Зокрема у планах створення п'яти залізничних компаній замість регіональних філій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ