Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

UNBROKEN KIDS отримав спеціальне ліжко для порятунку дітей з опіками

У межах благодійного проєкту «Дитяча надія», Центр дитячої реабілітації UNBROKEN KIDS Першого медоб’єднання Львова отримав обладнання на 10 мільйонів гривень для лікування дітей з термічними травмами. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.
Фото: Перше медоб’єднання Львова

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), мобільний оператор «Київстар» та благодійна платформа dobro.ua обʼєднали зусилля, аби змінити підхід у лікуванні дітей з опіками: не відправляти їх за кордон, а рятувати в Україні. І першим кроком у цьому стало придбання надважливого обладнання, без якого лікування дітей з важкими опіками неможливе.

Це унікальне опікове дитяче ліжко, наркозно-дихальний апарат для знеболення при операціях та перевʼязках, електродерматоми (хірургічні апарати для зняття уражених шарів і пересадки шкіри), аналізатор газового стану RapidPoint 500 та ектрохірургічний апарат ARC 100.

Найбільш цінним придбанням з-поміж цього обладнання є ексклюзивне опікове ліжко, яке забезпечує належні умови для лікування найважчих пацієнтів. Це друге таке ліжко в Україні і перше в західних областях. Воно створене за найсучаснішими європейськими стандартами та протоколами лікування опіків. Технологія ліжка унікальна: зверху воно вкрите спеціальним фільтруючим простирадлом, а знизу – шаром кварцового піску. Це дозволяє регулювати температуру та вологість, тримати рани сухими та запобігати розмноженню бактерій. Така спеціальна система догляду із власною вентиляцією допомагає полегшувати стан пацієнтів із найважчими ураженнями поверхні тіла, а також пришвидшувати одужання.

«Щороку в Україні опіки отримують близько 12 тисяч дітей. Більшість із цих травм – побутові. Нині до них додалися ще й воєнні. Від початку повномасштабного вторгнення та ворожих атак по мирних містам, українські діти, так само як і дорослі, повсякчас отримують мінно-вибухові травми. Кожне таке поранення супроводжується важкими опіками і лікувати їх складніше за побутові. Через брак необхідного обладнання та відсутність належних умов, українські спеціалісти весь цей час були змушені відправляти найважчих пацієнтів на лікування за кордон. Ми змінюємо систему лікування опіків в Україні, і перші кроки з досягнення цієї мети вже зроблено», - зазначають у Першому медичному об’єднанні Львова.

Довідка

Починаючи з 24 лютого 2022 року, фахівці Національного реабілітаційного центру UNBROKEN у Львові пролікували понад 2 тисячі дітей. Серед них врятовано 350, які постраждали від війни: це діти з тяжкими пораненнями після обстрілів у Броварах, Вінниці, Чаплиному, Дніпрі, Бахмуті, Краматорську та інших містах.

Воєнні травми – одні з найскладніших у лікуванні, а дитяча реабілітація складніша та триваліша за дорослу. Саме тому UNBROKEN цього літа ініціював збір на відкриття нового сучасного дитячого реабілітаційного відділення UNBROKEN KIDS у лікарні святого Миколая. Загальна сума збору – 35 млн грн. Долучитися до збору коштів можна на платформі dobro.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ