Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Університет в Дублянах вимагає в Лісового призначити дату виборів ректора

Колектив Львівського національного університету природокористування звернувся до міністра освіти Оксена Лісового з вимогою призначити дату виборів ректора.

Після проведення конференції трудового колективу Львівського національного університету природокористування 21 листопада 2023 року, а також загальних зборів факультетів та коледжів 27-29 листопада 2023 року, колектив університету вчергове звертається до Міністерства освіти і науки України щодо ситуації з можливим призначенням одного з кандидатів на посаду в.о. ректора.

У зверненні наголошується на неправильності насильницького волюнтаристського призначення, яке може порушити безсторонність керівника закладу вищої освіти під час проведення виборів ректора університету.

Колектив закликає МОН якнайшвидше відкрито означити свою позицію щодо дати проведення виборів ректора, невідкладно призначивши такі вибори, або ж відкрито повідомити університетську спільноту та освітню спільноту регіону щодо можливих планів міністерства стосовно закладів вищої освіти.

У зверненні також йдеться про те, що університет є вагомою складовою розвитку міста Дубляни, на балансі якого перебувають особливо цінні землі та важливі для збереження привабливості і комфортабельності міста території. Зазначається, що останніми роками відбувається активна забудова Дублян багатоповерхівками і земля університету в таких умовах може бути привабливою для потенційних забудовників.

Колектив наголошує, що чинна адміністрація університету стоїть на захисті інтересів громади та держави і протягом останніх 20 років жодної земельної ділянки та університетського майна не було відчужено.

У зверненні зазначається, що управління університетом та відстоювання його інтересів повинно здійснюватися виключно в інтересах держави. Наголошується, що МОН як балансоутримувач університету та його матеріально-технічної бази несе відповідальність за їх збереження, захист та покращення.

Колектив закликає МОН свідомо підійти до рішення щодо призначення в.о. ректора з метою захисту інтересів університету та національних інтересів держави, уникаючи будь-яких корупційних ризиків в управлінні освітнім капіталом країни.

У зверненні також йдеться про те, що всі особи, які сприятимуть зазіханням на інтереси держави щодо відчуження чи захоплення земель університету, нестимуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ