Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

УПЛ дозволила Карпатам та Олімпіку порушити регламент у дограванні скандального матчу

21 лютого у Львові відбудеться догравання матчу 18-го туру першості УПЛ Карпати - Олімпік, який був призупинений 3 грудня через сніговій.

При цьому під час цього поєдинку буде порушено регламент чемпіонату, і що цікаво - з дозволу Прем'єр-ліги: командам було дозволено використати новачків у заявці на гру. 

Обидві команди отримали підстави зіграти другий тайм матчу футболістами із заявки станом на лютий 2018 року, хоча регламент УПЛ і не передбачає подібних випадків.

У головному документі сезону-2017/18 йдеться лише про можливість заявити на догравання футболістів з поточної заявки клубу на момент початку проблемного матчу (пункт 30 статті 9). 

У той же час матч у Львові був зупинений арбітром Катериною Монзуль після першого тайму за форс-мажорних обставин. Провести догравання до початку трансферного вікна команди не змогли, а питання участі футболістів в матчі, який призначений після нового трансферного періоду, в регламенті не описується.

Тому УПЛ вирішила приймати самостійне рішення щодо догравання матчу Карпати - Олімпік. Тим більше, пункт 18 статті 9 регламенту вказує, що рішення про матчі в разі, не передбачених регламентом, приймає Дирекція УПЛ, пише СпортАрена.

Раніше стало відомо, що догравання матчу відбудеться без трансляції на ТБ, проте глядачі потраплять на стадіон безплатно.

Чемпіон

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ