Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Управління транспорту та зв`язку ЛМР перевіряє, в яких маршрутках підняли плату за проїзд

Сьогодні, 22 листопада в маршрутних таксі міста управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради проводить перевірку щодо підвищення тарифу на проїзд, -- повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Як повідомили прес-службу в управлінні транспорту та зв’язку, під час перевірки будуть фіксувати маршрути, у яких підвищена ціна проїзду, та складати відповідні акти. На основі цих актів будуть надіслані відповідні попередження про розірвання угод для тих перевізників, порушують чинне законодавство та умови договору.
Нагадаємо, що учора під час прес-конференції перший заступник міського голови Олег Синютка заявив, що перевізники, підвищивши тариф, порушили ряд законів. «Міська влада вважає підвищення ціни за проїзд в маршрутних незаконним та не обґрунтованим. Цим перевізники порушують Закон України «Про автомобільний транспорт» та «Про місцеве самоврядування», в яких чітко написано, що для того, щоб змінювати порядок цін, необхідне погодження місцевих органів влади. На сьогодні такого погодження немає. Міська влада звернулася в антимонопольний комітет, в державну інспекцію контролю за цінами, в прокуратуру, у відділ боротьби з економічними злочинами, а також в державну податкову інспекцію для реагування на дії перевізників, які, на нашу думку, є незаконними. Щодо мешканців міста, то вони не мають абсолютно ніяких підстав, щоб платити за проїзд більше, ніж 1 гривню», - зазначив він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ