Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Упродовж останнього часу львівські суди не оштрафували жодного порушника правил карантину

Упродовж 7-12 травня в Єдиний державний реєстр судових рішень було внесено 9 постанов місцевих судів Львівської області про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адмінпорушення.

Водночас, як вбачається із даних рішень, суди в усіх випадках відмовили в притягненні осіб до адміністративної відповідальності за порушення карантинних правил. Як правило, у зв`язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення або у зв`язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

У числі останніх останніх таких постанов – рішення судді Галицького районного суду м. Львова Мисько Х.М. від 12.05.2020 року щодо працівника ЛКП «Ратуша-Сервіс», який, згідно протоколу про адміністративне правопорушення, «07 квітня 2020 року близько 17 годині 07 хвилин у м. Львові на перехресті вулиці Данила Галицького - пл. Ринок перебував на вулиці разом з іншими двома особами, чим порушив ч. 2 п. 2 постанови КМУ від 11.03.2020 року № 211».

Приймаючи рішення закрити справу «у зв`язку з відсутністю в його діях події та складу адміністративного правопорушення», суд дійшов висновку, що поліцейським не було зібрано доказів, які б підтверджували вину працівника ЛКП «Ратуша-Сервіс» у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП.

Було, зокрема, враховано, що «до матеріалів справи не долучено жодного належного та допустимого доказу на підтвердження вини особи, яка притягується до адміністративної відповідальності». При цьому суд не взяв до уваги відеоматеріал, долучений поліцейським до протоколу про адміністративне правопорушення, оскільки з нього неможливо встановити, чи саме «правопорушник» відображений на відеозаписі.

Як відомо, з 17 березня 2020 року є чинною нова редакція Кодексу про адміністративні правопорушення: кодекс доповнено статтею 44-3, яка встановлює відповідальність за порушення правил карантину людей.

Штрафи за порушення карантину, санітарних правил і рішень місцевої влади з питань боротьби з інфекційними хворобами становлять від 17 до 34 тис. грн для громадян і від 34 до 170 тис. грн – для посадових осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ