Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд досі не погодив придбання "Нафтогазом" газу в "Укрнафти"

Уряд досі не ухвалив рішення щодо можливості придбання НАК "Нафтогаз України" 2,06 мільярда кубометрів так званого "спірного" газу та ще 2 мільярдів кубометрів газу майбутнього видобутку у ПАТ "Укрнафта". Про це повідомила прес-служба Укрнафти.

"Залишається невирішеним питання простроченого податкового боргу "Укрнафти". У березні цього року акціонери погодили рішення, яке має привести до повного погашення простроченого податкового боргу через придбання НАК "Нафтогаз України" 2,06 млрд кубометрів газу, що був закачаний видобувником до підземних сховищ у попередні періоди, а також 2 млрд кубометрів газу майбутнього видобутку. Однак рішення уряду з цього питання і досі відсутнє", - йдеться у повідомленні.

Укрнафта планувала отримані гроші направити на погашення податкового боргу (включно із штрафами та пенями), а також інших податкових зобов’язань, які виникнуть у процесі виконання угод.

"Відповідно Укрнафта продовжує нести витрати на формування забезпечення під можливі штрафи і пені за несплачені рентні платежі і податки минулих періодів. В І півріччі цього року вони сягнули 1,8 млрд грн", - розповіли у компанії.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ