Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд Молдови разом з прем'єр-міністеркою йде у відставку

Прем'єр-міністра Молдови Наталія Гаврилиця сьогодні 10 лютого заявила, що йде з посади. Згідно з конституцією країни, це означає відставку всього уряду.

Про свою відставку Гаврилиця повідомила під час брифінгу, пише Суспільне.

"Я йду з почуттям виконаного обов'язку та спокійним серцем. Дорогі громадяни, закликаю вас залишатися солідарними, щоб перетворити Молдову на європейську державу", — сказала вона.

Під час виступу Гаврилиця також згадала про виклики, з якими стикнулася Молдова у звязку з російською агресією.

"Вороги нашої країни вважали, що ми зробимо те саме, що й попередні уряди, які віддавали стратегічні активи, які зраджували національні інтереси в обмін на короткострокові вигоди. Ніхто не уявляв у 2021 році нашому уряду доведеться управляти такою кількістю криз, породжених масштабною війною Росії проти України", — зазначила міністерка.

Відставку прем'єрки вже прийняла президентка Республіки Молдова Мая Санду.

"Я вдячна за величезні жертви і зусилля, спрямовані на те, щоб очолювати країну під час стількох криз. Попри безпрецедентні виклики, країною керували відповідально, з великою обережністю і самовідданою працею. У нас є стабільність, мир і розвиток там, де інші хотіли б війни і банкрутства", — написала вона у Facebook.

Санду додала, що згідно з законними процедурами, вона проведе консультації з парламентськими фракціями та призначить кандидата на посаду прем'єр-міністра Республіки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ