Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд не переконаний в ефективності використання нафтопроводу «Одесса-Броди» в напрямку Бродів

Уряд планує створити спеціальну експертну групу для того, щоб визначити ефективність використання нафтопроводу «Одеса-Броди» в напрямку Бродів (у прямому напрямку) та добудови нафтопроводу до польського Плоцька. Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва. За його словами, експерти мають визначити, чи є вигідним таким маршрут. При цьому він зазначив, що при побудові «Одеса-Броди» не було дотримано стандартної схеми реалізації таких проектів, зокрема, спочатку нафтопровід побудували, потім створили консорціум, а пізніше почали шукати потенційних постачальників нафти.

Раніше міністр палива та енергетики Юрій Бойко говорив, що допускає можливість початку роботи «Одеса-Броди» в напрямку Бродів не раніше вересня 2008 року. Компанія «Укртранснафта» прогнозувала, що «Одеса-Броди» почне працювати в напрямку Бродів (аверсний напрямок) 2007 року.
15 березня експерти України, Польщі та Європейської комісії узгодили проект міжурядового українсько-польського договору про добудову нафтопроводу «Одеса-Броди» до Плоцька.Міжнародний консорціум компаній рекомендує добудувати український нафтопровід «Одеса-Броди» до польського міста Ожехово.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ