Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд Нідерландів схвалив проект закону щодо угоди про асоціацію ЄС-Україна

Уряд Нідерландів у п'ятницю, 16 грудня, схвалив законопроект, необхідний для ратифікації парламентом країни угоди про асоціацію ЄС-Україна.

"Ми (Кабінет міністрів Нідерландів. - Ред.) вважаємо необхідним ратифікувати цю угоду", - цитує слова прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте агенція AFP.

Це сталося на наступний день після того, як Євросоюз погодився на вимоги Нідерландів щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Як відомо, у Нідерландах не хотіли, щоб угода з Україною могла стати сходинкою на шляху до її членства в ЄС.

Ухвалений урядом законопроект ще повинен бути затверджений Палатою представників та Сенатом Нідерландів. За словами Рютте, він не впевнений, що угоду про асоціацію із Києвом вдасться ратифікувати до парламентських виборів у країні, призначених на 15 березня 2017 року.

Український президент Петро Порошенко раніше у п'ятницю наголосив, що Україна цінує зусилля лідерів ЄС, спрямованих на досягнення домовленості щодо рішення, яке відкриває шлях для довгоочікуваного завершення ратифікації угоди про асоціацію. Політик закликав Нідерланди завершити всі відповідні процедури для забезпечення швидкого набуття нею чинності.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ