Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд оновлює підходи до реформування державного управління в діалозі з ЄС

Як повідомили 19 листопада у прес-службі Кабінету Міністрів України, представники Європейського Союзу, громадського сектору та державних органів обговорили прогрес виконання Стратегії реформування державного управління на 2016-2020 роки на черговій зустрічі Стратегічного діалогу Україна – ЄС, яка відбулася 15 листопада.

Зустріч, яку організував Директорат публічної адміністрації Секретаріату Кабінету Міністрів, відбулась під головуванням Тетяни Ковтун, заступника Державного секретаря Кабінету Міністрів та Штефана Шльойнінга, керівника Сектору з питань співпраці Групи підтримки України в Європейській Комісії. В заході взяли участь й інші європейські партнери, зокрема Мартін Клауке, Перший радник Представництва ЄС в Україні, а також представники Програми SIGMA, громадські експерти, зокрема  Сергій Сорока та Ігор Коліушко, представники Секретаріату Кабінету Міністрів, міністерств, Національного агентства з питань державної служби та Державного агентства з питань електронного урядування України.

Під час зустрічі  експерти ЄС відзначили значний прогрес у реалізації реформи держуправління.

Українська сторона презентувала прогрес виконання індикаторів, передбачених Угодою про фінансування, та бачення змін, які планується внести до Стратегії в рамках запланованого оновлення. Пропоновані зміни базуються на пріоритетах, визначених Оцінкою системи державного управління України, проведеної експертами Програми SIGMA.

Учасники зустрічі окреслили пріоритети подальшої роботи, а саме: завершення реорганізації міністерств, реформи державної служби, реформування системи надання адміністративних послуг, оновлення процедур прийняття урядових рішень та посилення фінансового планування заходів реформи.

Нагадаємо, Стратегічний діалог між Україною та ЄС відбувається регулярно в рамках оцінювання прогресу України щодо виконання Стратегії реформування державного управління та Угоди про фінансування програми «Підтримка комплексного реформування державного управління в Україні».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ