Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Уряд оприлюднив два прогнози для економіки на 2017 рік

Міністерство економічного розвитку оприлюднило макроекономічний прогноз розвитку економіки України на 2017 рік. За словами віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва, макроекономічний прогноз розроблено за двома сценаріями: перший передбачає успішні реформи економіки, а другий сценарій враховує ризики. Про це пише "ТСН".

"Так, зростання ВВП за найкращим прогнозом збільшиться на 3% (номінальний обсяг ВВП - 2584,9 млрд грн). Негативний сценарій полягатиме, на думку урядовців, у зростанні на 1,5% (номінальний обсяг ВВП - 2574,3 млрд грн). Інфляція складатиме у 2017 році від 8,1% до 10,3%. При тому, що реальні зарплати збільшаться мінімум на 4% і максимум на 5,4%", - пише видання.

Як зазначила профільний міністр Юлія Ковалів, оптимістичний прогноз щодо рівня безробіття опуститься наступного року до 8,7% або за гіршим сценарієм на 8,8%.

Нагадаємо, упродовж 2014 року російська агресія завдала Україні безпрецедентних гуманітарних і соціальних втрат. Було втрачено значну частину території та населення, зруйновано інфраструктуру на території бойових дій, розірвано усталені виробничі зв'язки і критично важливі постачання ресурсів, частково втрачені зовнішні ринки та експортний потенціал. Водночас, абсолютно необхідне для країни кардинальне реформування внутрішніх економічних механізмів залишилося невиразним, а окремі зміни запроваджувалися дуже повільно.

Відтак, ВВП у 2014 році скоротився на 6.8%. Ціни на багато груп товарів, особливо на імпортовані, виросли в 2 і більше рази. Валовий дохід на одного жителя країни у доларовому еквіваленті впав удвічі - з $1000 до $500. Зарплата знизилася з $453 до $254. Із зони АТО переселилися 879 тис. осіб, майже всі з Донецької та Луганської областей.

За 2015 рік за даними ЦРУ США інфляція в Україні становила 49%.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ