Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд повністю провалив реформу правоохоронних органів, - "Наш Край"

Уряд повністю провалив реформу правоохоронних органів. “Наш край” вимагає від влади терміново провести реальну, а не позірну реформу правоохоронних органів.

Псевдореформатори зробили яскраву вітрину з патрульної поліції, одягнули їх у нову форму, роздали нові автомобілі. Але реформа зайшла у глухий кут, адже старі кадри повернулися назад, а реформа не змінила саму суть правоохоронних органів.

Потрібно змінювати суть, а не форму.

Треба реформувати підрозділи кримінального розшуку: слідчий корпус, оперативно-розшукову складову. На це псевдореформатори виявилися не здатні, бо бояться втратити свій вплив на правоохоронну систему.

Уже у кількох обласних центрах повідомили, що із патрульної поліції звільняються від 25 до 50% працівників. Причини цього – їх завалили роботою, а правоохоронна та судова системи гальмують роботу патрульних.

Поруч із цим в України починають ставати вже “звичними” новини про участь ультраправих та новоявлених “нацдружин” у бійках із поліцейськими. Влада втрачає монополію на застосування сили, а молодь бачить у цих “міських бойовиках” можливості для викиду своєї агресії.

“Наш край” вимагає від влади терміново провести реальну, а не позірну реформу правоохоронних органів.

Людям неважливо, в якій формі будуть правоохоронні органи, вони хочуть відчувати захист, безпеку та справедливість. Вони хочуть знати, що їх не обікрадуть і не пограбують. На недореформу пішли мільйони, а безпека на вулицях міст та сіл тільки погіршилася. Влада має зупинити хвилю злочинності, і діяти не тільки із допомогою безпорадних патрульних, а й реформуючи усю правоохоронну систему.

Тому ми вимагаємо від керівництва держави зробити кадрові висновки щодо провалу реформи та почату нову, реальну та дієву.

Довідково:

У листопаді минулого року стало відомо, що в Україні є 11 тисяч 663 патрульних, а звільнилися 1 311 осіб, 90% з них пішли за власним бажанням.

Деякі патрульні вказують, що вони розчаровані службою – часто зусилля патрульних розбиваються об бюрократію.

Патрульні зізнаються, що причиною рішення про звільнення здебільшого стає розчарування, оскільки зусилля правоохоронців “гальмують” бюрократичні процедури при розгляді справ у судах чи навіть на рівні слідчих поліції та працівників наглядового відомства. Також патрульні скаржаться на величезне навантаження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ