Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Уряд повинен упродовж тижня затвердити новий Національний план вакцинації

Президент України Володимир Зеленський своїм указом зобов’язав уряд упродовж тижня затвердити новий Національний план вакцинації.

Про це написав нардеп, голова Комітету з питань здоров’я нації, голова тимчасової робочої групи з питань реформування системи охорони здоров'я Михайло Радуцький на своїй сторінці у Facebook.

Він зауважив, що завдання Кабміну - до грудня здійснити вакцинацію більшості дорослого населення. Для цього уряд повинен встановити мінімально необхідну щомісячну кількість щеплень, визначити джерела і терміни постачання вакцини та відповідальних осіб за реалізацію плану. 

Радуцький наголосив, що уряду слід зробити висновки та значно прискорити темпи вакцинації. За його словами, в іншому разі вже восени в Україні настане четверта хвиля заражень коронавірусом. 

Водночас Радуцький зазначив, що варто переглянути систему відповідальності за зрив вакцинації у регіонах. На йогодумку, люди, які не змогли організувати процес, мають бути негайно відсторонені. 

Нагадаємо, що 3 квітня Зеленський підписав указ №139/2021 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 квітня 2021 року "Щодо Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до кінця 2021 року".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ