Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Уряд провів перемовини з МВФ щодо нової кредитної програми

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук та міністерка фінансів Оксана Маркарова обговорили з керівником місії Міжнародного валютного фонду Роном ван Роденом та економістом місії Габором Пулою умови відкриття нової довгострокової програми розширеного фінансування.

Про це повідомляє прес-служба глави уряду, інформує Громадське.

«Україна продемонструвала та продовжує показувати швидку та успішну реалізацію реформ: Парламент у першому читанні прийняв проєкт закону про обіг сільгоспземель, плюс ухвалив закон про анбандлінг. Останній вже підписав президент», — йдеться в повідомленні.

Раніше представники місії Міжнародного валютного фонду провели зустріч з керівництвом Національного банку України.

Нагадаємо, що місія МВФ розпочала роботу в Україні 14 листопада. У МВФ сподіваються досягти швидких результатів у підписанні нової програми співпраці з Україною.

Наразі Україна перебуває у короткостроковій кредитній програмі МВФ, яка має завершитися на початку 2020 року. В межах цієї програми країна отримала 1 транш з передбачених трьох.

Місія МВФ була в Україні у вересні. 18 жовтня у МВФ повідомили, що повернуть свою місію назад до України найближчим часом. Згодом прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що місія МВФ має прибути в Україну приблизно 4 листопада. Однак цього не сталося.

Напередодні видання The Wall Street Journal повідомило, що МВФ заморозив співпрацю з Україною, зокрема виплату траншів в межах чинної програми, через судові процеси навколо ПриватБанку та ймовірність того, що колишні власники можуть повернути над ним контроль.

За даними видання, у МВФ прагнуть, аби українська влада активніше домагалася повернення коштів, які Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вивели з ПриватБанку напередодні його націоналізації.

В уряді цю інформацію спростували, зазначивши, що МВФ не заморожував співпраці з Україною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ