Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Уряд рф заборонив мапи без анексованих територій України

Уряд Росії схвалив законопроєкт, який прирівнює до екстремістських матеріалів мапи, які "піддають сумніву територіальну цілісність Росії".

Ідеться про мапи, де анексовані українські території не вказані як частина РФ, повідомляє ТАСС.

Законопроєкт вже пройшов перше читання. Як ідеться в пояснювальній записці, "останнім часом активно поширюються мапи та інші зображення, де заперечується територіальна належність Криму, Курильських островів, інших територій Росії".

Як пише Суспільне, документ пропонує фактично заборонити поширення таких мап та запровадити за нього адміністративне покарання – для фізичних осіб до 15 діб арешту або штраф, для юридичних осіб – зупинення роботи або штраф від 100 тисяч до мільйона рублів.

Водночас уряд РФ пропонує допрацювати документ і внести в нього правки, Зокрема в уряді просять вказати чи підпадатимуть під дію закону мапи, випущені ще до рішення про анексію територій. Також у Кабміні РФ зазначили, що карти, як правило, виконують інформативну функцію, а поняття "екстремістські матеріали" передбачає "наявність у конкретного субʼєкта наміру на здійснення дій щодо заперечення територіальної цілісності РФ".

В уряді побоюються, що в результаті поняття "заборонених мап" трактуватиметься правоохоронними органами в різних випадках по-різному.

Держдума в грудні ухвалила в першому читанні пакет законопроєктів, серед них той, який передбачає введення штрафів до 1 млн руб. за поширення карт, що заперечують цілісність Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ