Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд схвалив проект постанови щодо регулювання виробництва цукру

Кабінет Міністрів України на засіданні Уряду схвалив проект постанови «Про державне регулювання виробництва цукру та цукрових буряків у період з 1 вересня 2016 р. до 1 вересня 2017 року». Про це повідомила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

«Відповідним проектом пропонується установити граничний розмір квоти поставки цукру на внутрішній ринок (квота «А») у період з 1 вересня 2016 року до 1 вересня 2017 року (без урахування тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополь) в обсязі 1670 тис. тонн. Затвердити мінімальні ціни на цукрові буряки та цукор, квоти його поставки на внутрішній ринок на період з 1 вересня 2016 року до 1 вересня 2017 року на рівні відповідно 616,99 грн. та 9078,87 грн. за 1 тонну (без урахування ПДВ)», - наголосила заступник Міністра.

Олена Ковальова повідомила, що проект постанови розроблено на виконання вимог Закону України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру», яким встановлено механізм державного регулювання виробництва цукру шляхом щорічного визначення Кабінетом Міністрів граничного розміру квоти поставки цукру на внутрішній ринок та мінімальних цін на цукрові буряки та цукор квоти «А».

Разом з тим, в рамках дерегуляційних процесів Мінагрополітики було розроблено проект Закону «Про визнання такими, що втратили чинність деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру», яким пропонується скасувати державне регулювання цін на цукрові буряки і цукор шляхом встановлення їх мінімального рівня та обмеження щодо поставок цукру виробниками на внутрішній ринок.

Довідково

Рівні мінімальних цін на цукрові буряки та цукор квоти «А» визначені на підставі розрахунків Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України і Державної наукової установи «Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості», виходячи із витрат на виробництво продукції та мінімального необхідного рівня його рентабельності.

При розрахунку цін ураховано фактичний рівень інфляції у попередньому році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ