Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд схвалив утворення територіальних органів нової Митної служби

З метою забезпечення належної роботи Державної митної служби Кабінет Міністрів схвалив постанову про утворення територіальних органів Держмитслужби. Про це повідомили у прес-службі Мінфіну.

Постановою передбачено утворити митниці Держмитслужби та реорганізувати митниці Державної фіскальної служби (ДФС) шляхом їх приєднання до новоутворених митниць Держмитслужби.

Прийняття постанови дозволить продовжити заходи з утворення Держмитслужби та забезпечить виконання поставленого Урядом завдання для її повноцінного запуску.

За основу структури територіальних органів Держмитслужби взято принцип об’єднання митниць ДФС з урахуванням територіальної концентрації митних постів. Тому в результаті утворення нових митниць Держмитслужби очікується, що всі існуючі митні пости, в яких здійснюється митне оформлення, та пункти пропуску через державний кордон продовжать своє функціонування в місцях їх сьогоднішнього розташування.

При визначенні переліку нових митниць враховано:

  • місце розташування існуючих митниць та митних постів;

  • логістику між митними постами та існуючими митницями ДФС;

  • наявність належного транспортного сполучення та дорожньої інфраструктури;

  • кількість митних постів;

  • наявні та перспективні ІТ-рішення.

У запропонованій структурі територіальних органів Держмитслужби зберігається існуюча логістика, відстані між митними постами та митницею.

Також створення базових митниць дасть змогу оптимізувати їх штатну чисельність, вивільнивши додаткові штатні одиниці для кадрового посилення функціональних підрозділів, які безпосередньо здійснюють митний контроль та митне оформлення.

Довідково

Постанова Кабінету Міністрів ʺПро утворення територіальних органів Державної митної службиʺ розроблена відповідно до постанови Уряду від 18 грудня 2018 року №1200 ʺПро утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби Україниʺ та Положення про Державну митну службу, затвердженого постановою Кабміну від 6 березня 2019 року №227.

Розпорядженням Кабінету Міністрів від 5 липня 2019 року №512-р Головою Державної митної служби призначено Максима Нефьодова.

16 липня 2019 року Державна митна служба була зареєстрована як юридична особа в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ