Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд удосконалив процедуру перетину кордону водіями вантажівок та автобусів

Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови №57 «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України», давши змогу збільшити кількість водіїв, які можуть перетинати кордон для супроводу транспортного засобу.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ініціювало зміни до правил перетинання державного кордону для водіїв вантажного та пасажирського транспорту, що виконують тривалі поїздки, повідомляє пресслужба ЛОВА. 

«Тепер перевізники зможуть реєструвати на один виїзд вантажівки до двох водіїв, автобуса – до трьох», – зазначив начальник управління транспорту та звʼязку ЛОВА Степан Рудницький.

Раніше правила перетинання державного кордону в умовах воєнного стану передбачали можливість виїжджати з країни однією вантажівкою лише одному водію. Для автобусів ця кількість складала максимум два.

У той же час існують обов’язкові міжнародні  вимоги, які визначають необхідну кількість водіїв залежно від тривалості та кілометражу маршруту. Йдеться не лише про потребу відпочинку водія та дотримання норм праці, а про безпеку власне водія та пасажирів.

Якщо ж такі норми порушуються, то це є підставою для штрафу контролюючих органів як в Україні, так і за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ