Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

Уряд виділив понад 230 млн гривень на відновлення медзакладів

Уряд ухвалив постанову «Про виділення коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії», якою виділив кошти субвенції з державного бюджету на будівництво та відновлення обʼєктів інфраструктури, в тому числі й медичної. Про це повідомили 25 липня у пресслужбі МОЗ.
Зруйнована лікарня. Фото: ГУР

Кошти будуть спрямовані на відновлення лікарень у Харківській та Сумській областях.

Загалом було виділено понад 3,5 млрд грн, серед яких субвенція на відбудову та реконструкцію медичної інфраструктури становить понад 230,4 млн грн. Кошти будуть спрямовані на відновлення об’єктів, які постраждали внаслідок повномасштабної війни росії проти України.

«З початку повномасштабної війни ворог пошкодив або зруйнував понад 1500 об’єктів медзакладів по всій країні. Це напряму впливає на роботу медичної системи. Наше завдання – зробити все, аби забезпечити якісну, доступну та безоплатну медичну допомогу для українських пацієнтів. Саме тому Уряд працює над відбудовою медичної інфраструктури. Сьогодні прийнято рішення про виділення чергового траншу в сумі понад 230 млн грн, а отже, ще більше медзакладів буде відбудовано для наших громадян», – зазначив Віктор Ляшко.

Коштом держбюджету будуть відновлені медзаклади на Сумщині та Харківщині. Зокрема, передбачені:

  • усунення аварій (капітальний ремонт) у Міській поліклініці № 10, м. Харкова;

  • капітальний ремонт Тростянецької міської лікарні: термомодернізація будівлі поліклініки, переходу та дитячого відділення комунального некомерційного підприємства;

  • капітальний ремонт фасаду та ґанків Тростянецької міської лікарні;

  • капітальний ремонт приміщень громадського будинку з господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами, літера «Д-І» Тростянецької міської лікарні, пошкоджені під час російської окупації.

Від початку повномасштабної війни ворог продовжує нищити українську інфраструктуру та прицільно бити по медичних закладах, зокрема по лікарнях, амбулаторіях, пологових, поліклініках тощо.

Так, за 17 місяців війни росія пошкодила 1 389 об’єктів медзакладів та зруйнувала вщент ще 186 об’єктів. Повністю відновлені 343 обʼєкти медзакладів та ще 414 обʼєктів медичних закладів – відновлені частково.

Ворог свідомо та системно намагається зруйнувати все українське. Однак, попри це в Україні триває робота з відновлення та відбудови медзакладів – аби громадяни мали доступ до отримання якісної та необхідної медичної допомоги.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, уряд підтримав законопроєкт про декларування вогнепальної зброї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ