Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд завтра розгляне рішення по формуванню Львівської ОТГ

Уряд завтра розгляне рішення по формуванню Львівської ОТГ. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.
Любомир Зубач

"Підходить до свого логічного завершення епопея з формуванням Львівської обєднаної територіальної громади. За нашою інформацією, вже завтра має бути винесене на затвердження Уряду рішення, яке визначить її межі. І ми відповідно будемо рухатися далі.

Треба всім розуміти, що по закону перспективний план об'єднання громад формується обласною адміністрацією і подається на затвердження Кабінету міністрів України. Львівська обласна адміністрація подала Львівську ОТГ в складі одинадцяти громад, які в себе включають 20 населених пунктів і саме цей документ, я сподіваюся, буде завтра розглядатись.

Хоча, ми маємо інформацію, що в останній момент, кулуарно, таємно, проводяться на урядовому рівні наради, і робиться спроба фактично вихолостити Львівську об'єднану територіальну громаду і я відверто шокований, тому, що обговорюється питання не тільки не долучення до міста Львова навколишніх громад, багато з яких сказали і зголосились, що вони хочуть бути разом з містом Львовом. Стоїть навіть питання щоби ці громади які на сьогодні є в складі міста Львова їх вилучити десь назовні", - зокрема зазначив Любомир Зубач.

Як зазначив заступник міського голови Львова з містобудування, зокрема лобіюється питання аби створити окремо Винниківську та Брюховицьку ОТГ.

"Я вважаю, що це є відверте неподобство. Тому, що ті громади з містом Львовом є вже більше 50-ти років. І ставити питання, щоби зменшувати територію міста Львова, це просто абсурд. Я сподіваюсь, що здоровий глузд переможе і буде створена якісна Львівська об'єднана територіальна громада, це  буде працювати, як на користь львів'ян так і мешканців навколишніх громад", - додав Любомир Зубач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ