Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд збільшив допомогу дітям, чиї батьки не платять аліменти

Максимальний розмір тимчасової допомоги для дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце їх проживання не відоме, становитиме 2618 грн.

Внесено зміни до Порядку призначення та виплати такої допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 22.02.2006 № 189, передає "Закон і Бізнес" з посиланням на пресслужбу Мінсоцполітики.

Згідно із документом, тимчасова державна допомога призначатиметься з урахуванням матеріального стану сім’ї, у якій виховується дитина, в розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Максимальний розмір тимчасової допомоги для дітей віком до 6 років становитиме 2100 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 2618 грн.

Також із 1 січня 2022 року виконають перерахунок розміру тимчасової державної допомоги, виплату якої було проведено у січні – травні 2022 року, із урахуванням виплачених сум цієї допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ