Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Усе, чого торкається Росія, перетворюється на руїни, - Порошенко

Росія усе, до чого торкається, перетворює на занепад та руїни. Йдеться про анексований Крим, окупований Донбас, невизнану Південну Осетію, Абхазію, та самопроголошене Приднестров’я. Про це під час виступу в Мюнхені заявив президент України Петро Порошенко, - Громадське.

«Росія не прийшла в Крим, щоб захищати права та свободи людей. Вони порушуються всюди, де присутня Росія», — наголосив Порошенко.

При цьому він сказав, що Росія не зацікавлена у приєднанні Донбасу.

«Однак не Україна є ціллю Росії. Росія має іншу мету: у задоволенні амбіцій Кремля та помсти за катастрофу 20 століття — розпад Радянського Союзу, «руского міра», побудованого на брехні та насильстві», — сказав Порошенко.

Також Порошенко під час виступу на Мюнхенській конференцій продемонстрував прапор Євросоюзу, привезений з зони бойових дій на Донбасі, а саме — з Авдіївки. 

16 лютого у Баварії стартувала Мюнхенська безпекова конференція. Цьогоріч тут обговорюють теми, які можуть стати початком глобального світового конфлікту. Це — напруженість між Північною Кореєю і США, між Саудівською Аравією та Іраном, між НАТО і Росією, а також війна в Україні.

В рамках конференції відбудеться зустріч в «нормандському форматі» щодо врегулювання конфлікту на Донбасі на рівні міністрів закордонних справ. Головними питаннями стануть звільнення заручників і введення миротворців ООН на Донбас.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що наполягатиме на передачі в міжнародне управління окупованих територій, доки не буде виконано Мінські домовленості. 

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ