Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Успіх Євромайдану не в радикальності, а у мирній формі протесту, - політолог

Міжнародний політологічний досвід свідчить, що люди виходять на акцію протесту, коли бачать перспективу, а не коли стає гірше. Про це сьогодні, 25 листопада, в коментарі Гал-інфо заявив політолог Анатолій Романюк.

За його словами, люди усвідомлюють, що до 28 листопада, коли Україна має підписувати угоду про асоціацію у Вільнюсі, можна ще вплинути на владу.

«Громадяни можуть поставити владу в такі умови, коли вона змінить рішення, озвучене урядом. Питання євроінтеграції для багатьох громадян є дуже важливим», - зазначив політолог.

Водночас Анатолій Романюк додав, що складно констатувати, що акції протесту – це технологічний хід влади.

«Луценко давно висловив ініціативу щодо проведення такої акції у неділю. Влада в даному випадку вплинула на розвиток подій у частині четвергового рішення уряду, тому акції почалися ще того ж дня», - додав політолог.

Анатолій Романюк додав, що успіх акції не у радикальності, а у мирній формі протесту. В даному випадку - у нав’язуванні своєї позиції владі - важлива кількість людей, які виходять на протестні акції.

«Ненасильницькі дії є більш успішними. Часто насильницькі дії не приносять результату, тоді коли мирні протести дають бажане розв’язання конфлікту», - додав політолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ