Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Утеплення будинків - єдине, що може зробити місцева влада для економії енергії

Голова постійної комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради Володимир Лучишин у коментарі Гал-інфо розповів, що у місті немає жодного проєкту щодо відновлюваних джерел енергії.

“Через відсутність належного фінансування у нас поки  що діє лише проєкт утеплення будинків.  Якщо є ОСББ, які мають гроші на те, щоб співфінансувати утеплення, то місто виділяє 70% необхідної суми і ще 30% мешканці будинку повинні заплатити самі. Це корисна ініціатива з точки зору енергоощадності і економії на опаленні. Утеплення насправді вигідне, але поки що не дуже розвивається, бо напевно і кошти зібрати важко, і з точки зору бюрократії напевно є якісь моменти.

Загалом це поки що єдине, що робиться у цьому напрямку. Проте йдуть розмови також про індивідуальний тепловий пункт, тобто не котельня, яка обслуговує цілий район, а маленька котеленька на будинок.  У Львові зробили вже пілотні такі проєкти, але це теж дуже коштовний процес, і він потребує співфінансування. Словом поки що це важко реалізувати, але добре,  що такі ідеї вже є і їх починають впроваджувати”, - пояснив Володимир Лучишин. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ