Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Узбекистан назвав своєю спірну територію на кордоні з Киргизстаном

Узбекистан назвав своєю територією спірну частину кордону з Киргизстаном і заявив, що четверо громадян Киргизстану, затриманих там, «незаконно присутні на території Узбекистану».

Узбецькі ЗМІ цитують заяву Міністерства внутрішніх справ країни від 25 серпня, яке стверджує, що затримані громадяни Киргизстану арештовані.

Узбекистан заявляє свої права на гору Ункур-Тоо, розташовану на спірній території на кордоні між двома центрально-азійськими країнами.

Влада Киргизстану 24 серпня заявила, що тривають переговори про звільнення чотирьох громадян цієї країни, затриманих в Узбекистані.

За повідомленням влади Киргизстану, чотирьох їхніх громадян затримали 22 серпня співробітники МВС Узбекистану, які висадилися на неузгодженій ділянці.

Через напруженість у відносинах президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв 24 серпня закликав свій уряд переглянути міжнародні прикордонні угоди, підписані попередніми адміністраціями.

Близько 300 із тисячі кілометрів киргизько-узбецького кордону залишаються спірними після розпаду Радянського Союзу в 1991 році.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ