Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В аеропорту „Львів” зростатимуть ціни на пасажирські міжнародні перевезення

Ціни на міжнародні пасажирські перевезення зростуть на 4 долари, а на внутрішні – на 1,5 долара через те, що аеропорти збільшують збори за обслуговування повітряних суден і пасажирів. Як повідомили „Гал-info” в прес-службі Мінтрансзв’язку, Міністерство розробило проект наказу „Про встановлення зборів аеропортів за обслуговування повітряних суден і пасажирів в аеропортах України”, згідно з яким змінюються збори у аеропортах “Донецьк”, “Запоріжжя”, “Харків”, “Маріуполь”, “Луганськ”, “Чернівці”, “Львів”, “Сімферополь” і “Одеса”, яким пропонується збільшити збори за обслуговування повітряних суден і пасажирів.
Проект наказу було розроблено у зв’язку з тим, що аеропорти надали розрахунки нових ставок зборів аеропортів, проведені на основі витрат 2006 і 2007 років.
Зокрема, в аеропорту „Львів”, відповідно до проекту, пропонується збільшити збір за обслуговування пасажирів (за кожного відправленого пасажира) на міжнародному сполученні – 11 дол. і внутрішньому – 3,5 дол. (проти 11 дол. і 2 дол.). В аеропорту «Запоріжжя» збір за обслуговування пасажирів пропонується встановити у розмірі 10,2 дол. для міжнародних і 4 дол. для внутрішніх сполучень (діючі – 8 дол. і 3 дол.), в аеропорту «Донецьк» - 14 дол., - 4,5 дол. (діючі 12 дол. і 3 дол.), в аеропортах «Луганськ» і Харків» - 13 дол. і 3 дол. (діючі – 11 і 2 дол.), «Маріуполь» - 14 дол. і 6 дол. (проти 9 і 2 дол.). У аеропорту «Чернівці» збори пропонуються на рівні 14 дол. і 5 дол. (діючі - 9 дол. і 2 дол.), «Сімферополь» - 14,5 дол. і 3 дол. (13 дол. і 2,5 дол.), «Одеса» - 14,5 дол. і 3,5 дол. (13 дол. і 3 дол.).
Крім того, як повідомляють в міністерстві, збільшуються збори за злет та посадку повітряних суден, за забезпечення авіа безпеки та за понаднормову стоянку.
Аеропорти мотивують потребу підвищення зборів тим, що існуючий розмір ставок зборів аеропортів не компенсує на даний час витрати, які несуть аеропорти при наданні регульованих послуг, що призводить до недоотримання доходів аеропортами та їх збитковості.
За даними міністерства, у разі реалізації проекту наказу, збільшення вартості квитка на міжнародні рейси становитиме 4 дол.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ