Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В AHF Checkpoint Львів можна пройти швидке тестування на ВІЛ

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/5
1 грудня, у День боротьби зі СНІДом, в усьому світі проводяться акції, які нагадують про важливість регулярного тестування на ВІЛ, - інформують у ЛМР.

1 грудня день нагадування про ВІЛ

Пункт швидкого тестування на ВІЛ AHF Checkpoint Львів, створений Фундацією АнтиСНІД США в Україні (AHF Ukraine), присвятив цей день відкритій зустрічі з львів'янами та гостями міста для підвищення знання про ВІЛ, заохочення до свідомого ставлення до свого здоров'я та необхідності перевіряти свій ВІЛ-статус.

Фахівці наголошують, тестування на ВІЛ є єдиним способом дізнатися про власний ВІЛ-статус. Виявлення захворювання на ранніх стадіях дозволяє вчасно розпочати лікування — антиретровірусну терапію, щоб дати ВІЛ-позитивній людині тривале та повноцінне життя і захистити людей, що її оточують від поширення захворювання. 

«Важливо, щоб люди знали й розуміли, ВІЛ сьогодні — це хронічне інфекційне захворювання, а не смертний вирок і не покарання за “погану поведінку”. За умови регулярного тестування можна своєчасно дізнатися про ВІЛ-позитивний статус для того, щоб якомога швидше розпочати лікування — антиретровірусну терапію. Сучасне лікування є ефективним та дозволяє прожити довге і щасливе життя. Саме тому ми закликаємо всіх дбати про своє здоров'я, дотримуватися заходів профілактики, користуватися презервативами при сексуальних контактах і тестуватися на ВІЛ. Процедура та отримання результату займає всього 15 хвилин, є безплатною та конфіденційно», - зазначила Юлія Квасневська, AHF тест-координатор.

За статистичними даними, станом на вересень 2021 рік в нашій області зросла захворюваність на СНІД – до 7,1 випадку на 100 тис. населення. Це пов’язано з тим, що майже 40% ВІЛ-позитивних отримують діагнози на пізній стадії захворювання через пізнє звернення. При цьому померли від хвороб, зумовлених СНІДом, 17 осіб, завдяки розширенню антиретровірусної терапії. 

У 2018 році Фундація АнтиСНІД США в Україні (AHF Ukraine) відкрила AHF Checkpoint Львів за адресою вул. Антоновича, 20. У закладі можна зробити безплатний експрес-тест на ВІЛ, вірусні гепатити В та С і сифіліс, безплатно отримати презервативи, проконсультуватися щодо ризиків інфікування, профілактики ВІЛ-інфекції, безпечної сексуальної поведінки та отримати психологічну допомогу в атмосфері довіри та дружньої підтримки, без упереджень та осудження.

Довідка

AHF Ukraine (Фундація АнтиСНІД США в Україні) з 2009 року надає безплатні медичні послуги для понад 70 тисяч ВІЛ+ людей у 22 регіонах України у партнерстві з державними установами та неурядовими організаціями. 

AHF Ukraine ініціює відкриття центрів, де люди можуть безплатно проходити тестування на ВІЛ та супутні інфекції (гепатит B, гепатит C та сифіліс), отримувати лікування, а також кваліфіковані консультації щодо захворювання на ВІЛ, профілактику інфікування та поширення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ