Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В акваторії Київського водосховища проходять навчання водолазів Нацгвардії

У період з 17 по 25 вересня 2020 року на Київщині проходить навчальний збір із фахівцями водолазної підготовки ОЗСП Північного Київського та Південного Одеського управлінь, ОЗСП «Азов» військової частини 3057 НГУ, а також Навчально-бойового центру підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру підготовки підрозділів Національної гвардії України, повідомляють у пресслужбі.
Фото: Нацгвардія

Свою професійну майстерність підвищують більше 50-ти фахівців водолазної підготовки. Техніка руху при плаванні на відстань 1000 м та 2000 м, орієнтування під водою в умовах поганої видимості, плавання в складі групи при зустрічі з водолазами «противника», способи боротьби під водою та пошук підводних диверсійних засобів – все це протягом 9 днів відпрацюють учасники збору.

За словами полковника Івана Марищака, начальника водолазної служби управління спеціальних операцій Головного управління НГУ, основою метою проведення навчального збору є досягнення бойового злагодження та обмін досвідом серед водолазних груп Нацгвардії.

«Постійно працюємо над собою, адже від того, наскільки якісно виконуватимеш завдання під водою, залежить не тільки власне життя, а й життя побратимів», – поділився спецпризначенець, учасник збору.

Зазначимо, що водолазні групи у Національній гвардії України функціонують від початку її створення. Велика увага приділяється сучасному технічному забезпеченню та постійному вдосконаленню майстерності плавців. Тож щороку водолазні групи НГУ беруть участь у різноманітних вітчизняних та багатонаціональних навчаннях, зокрема «Sea Breeze».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ