Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Алеппо відновились бої

В сирійському місті Алеппо поновились бої після закінчення заявленого Росією режиму припинення вогню. Про це повідомило BBC.

Так звані «гуманітарні паузи» були заявлені цього тижня Росією, яка наносить авіаудари в підтримку сил сирійського уряду. Режим припинення вогню мав завершитися о 19 годині за місцевим часом 22 жовтня.

Сирійський центр моніторингу за правами людини повідомляє, що бої та авіаудари поновились ввечері 22 жовтня. Є побоювання, що гуманітарна допомога так і не була доставлена мешканцям осадженого міста за час дії режиму припинення вогню.

Центр моніторингу повідомляє, що авіаудари наносились по ключовій лінії фронту на південному заході Алеппо. Також посилились бої між повстанцями і урядовими силами у контрольованих озброєною опозицією районах міста.

Міністерство оборони Росії повідомило, що за добу зафіксовано більше 20 обстрілів з боку «незаконних озброєних формувань» в Алеппо. Відомство також заявило, що обстріл Алеппо за останню добу «продовжували вести як формування, що заявили про припинення вогню, так і терористи».

21 жовтня ООН об’явила, що відсутність гарантій безпеки змусило відкласти плани з евакуації поранених з міста.

Москва і Дамаск закликали людей покинути місто через коридори. Одне з угруповань повідомило, що не змогло цього зробити.

«Ніхто не пішов через коридори», — повідомляє член угруповання Фастакім.

«Найбільша кількість людей, які намагались піти, зіштовхнулися з обстрілом навколо і не змогли просунутися», — стверджує він.

За твердженням ООН, Авіаудари по Алеппо є «злочином історичного масштабу». 

Країни ЄС назвали бомбардування Алеппо воєнним злочином.

Нагадаємо, згідно з заявою постійного представника Росії при відділенні ООН, бомбування Алеппо не планувалось до 24 жовтня.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони Росії звинувачувало Бельгію у скоєнні бомбардувань коло Алеппо під час режиму припинення вогню. Бельгійська сторона відкинула звинувачення, проте Росія продовжує на них настоювати. 

Громадське 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ